bakkerij-automatisering

kaasbehandeling

(de)palletiseren

inpakken/pick&place

interne logistiek

machinebelading/
(metaal)bewerking

 


 

Download leaflet (pdf)
Bakkerij-automatisering

DERO kan van dienst zijn bij het automatiseren van de handling en het transport van dragers in bakkerijen, onder meer zijn er complete installaties en lijnen ontwikkeld en gebouwd voor de handling van groot-, klein- en oerbrood, het beladen en leeghalen van ovenkarren en het wisselen van koppels en bakplaten.

In het leveringsprogramma zitten zowel diverse transportsystemen voor het transporteren van deeg, brood, bakplaten, koppels en manden als transportsystemen voor de inrichting van rijskasten.

Boxensysteem
Het boxensysteem is ontwikkeld voor bakkerijen die flexibel willen omgaan met het bakken van klein en of grootbrood. Het systeem werkt als basis met thermische ovens. DERO is de grondlegger van het boxensysteem voor bakkerijen. Op basis van het kaasboxensysteem vanuit de kaasverwerkende industrie is ca. 10 jaar geleden het boxensysteem voor de bakkerij ontwikkeld.
(klik hier voor meer informatie)

Koppel-en bakplaathandling
Robots zijn uitermate geschikt voor het wisselen van koppels of bakplaten in een baklijn. Een robot kan in combinatie met een op-en afstapelaar worden gebruiktvoor het beheer in een koppel-/platenmagazijn. Tevens kan een robot ingezet worden voor het handlen van koppels/platen voor het ont- en beladen van ovenkarren.
(klik hier voor een referentieproject)

Depannen van groot-en kleinbrood
Er zijn vele mogelijkheden om brood te depannen met behulp van een robot. Kleinbrood kan gedepanned worden middels een knabbelband ofmiddels zuignappen. Voor het depannen van grootbrood heeft DERO de zogenaamde 'grobotdepanner'.

Inpakken/overzetten
Robots zijn geschikt van het inpakken of overzetten van onverpakt of verpakt product in een dieptrekverpakking, tray, doos, krat etc.

Palletiseren
Ook voor palletisering van gereed product, in krat of doos, kunnen robots worden ingezet.
(klik hier voor een referentieproject)