FANUC robots

STAUBLI robots

robotgrijpers

robotmodellen

robots met ervaring
(2de hands robots)

robot nieuws

 


 

Leaflets downloaden (pdf)

 


robot nieuws

Uitbreiding robotprogramma

Naast de vertrouwde merken Fanuc en ABB kan er nu in de projecten van DERO gekozen worden voor Stäubli. Per project wordt bepaald wat de juiste robot is voor het specifieke project.Het steeds meer segmenteren van de markt heeft er toe geleid dat DERO ervoor heeft gekozen zich ook te specialiseren in integratie van Stäubli robots. De Stäubli robots worden door DERO vooral ingezet in de voedingsmiddelenindustrie. Hier wordt vaak het ‘naakte’ product, zoals kaas, vlees en vis gehandeld en zijn de hygiëne eisen uitermate hoog.

Het robotgamma van Stäubli omvat 4- en 6-assige robots met hefvermogens tot 165 kilogram, met de bijhorende controllers en speciale software. Stäubli robots zijn uitzonderlijk geschikt voor de voedingsindustrie omdat ze heel snel, betrouwbaar en zeer goed reinigbaar zijn. Hiermee is het Stäubli robotprogramma een aanvulling op de robotmerken die wij reeds implementeren.

Vanaf de start is de samenwerking tussen Stäubli en DERO zeer succesvol. Twee innovatieve robotcellen, uitgerust met Stäubli, type TX 90, welke moesten voldoen aan de strenge hygiëne eisen, zijn reeds geleverd in de food industrie en de volgende is al in productie. DERO levert al deze systemen turn-key!


Nieuwe compacte 6kg en 6-assige delta robot voor high speed assembling, picking & packing toepassingen.


Nieuwe compacte 6kg en 6-assige delta robot voor high speed assembling, picking & packing toepassingen.

Na de introductie van zijn eerste zeer lichte en compacte delta robot, de 0.5kg M-1iA, lanceert FANUC Robotics de 6kg payload unit, namelijk de M-3iA. Verkrijgbaar in een 4- of 6-assige uitvoering en in combinatie met het compacte en lichte robotdesign is deze uiterst geschikt voor de integratie in machines en productielijnen.

Het cilindrische werkgebied, 500mm in de hoogte bij 1350 mm diameter, is concentrisch ten opzichte van de robot basis waardoor de robot steeds de kortste en snelste bewegingen van en naar het product kan uitvoeren.

Beschikbaar in een 4- en 6-assig configuratie, de positie van alle overbrengingsmotoren zijn uiterst goed gepositioneerd ten opzichte van de flens waardoor deze niet worden blootgesteld aan hoge acceleraties en, afhankelijk van de toepassing, aan agressieve materialen.

Alle verbindingen zijn volledig afgeschermd en afgedicht tot een IP67 rating waardoor zelfs de pols in uiterst stoffige en olieachtige omgevingen kan werken.

De M-3iA/6S, 4-assige uitvoering, beschikt over een holle pols waarbij de bekabeling centraal en eenvoudig via de pols naar de tool kan gebeuren waardoor interferenties en kabelbreuken vermeden worden bij zeer hoge polsrotaties. De M-3iA/6A, 6-assige uitvoering is uiterst geschikt voor toepassingen waar meer complexe positionering, bijv. onder een hoek, noodzakelijk blijken.

FANUC Robotics zal zowel een “FOOD” als “FARMACEUTICAL” uitvoering op de markt brengen. De M-3iA “FOOD” uitvoering beschikt over een witte epoxy afwerking ter bescherming tegen agressieve materialen en laat eveneens toe dat de arm gedesinfecteerd kan worden met zure en alkalische reinigingsmiddelen. Tevens zal de robot voorzien zijn van FOOD Grade Grease wat deze configuratie compleet maakt voor deze toepassingen.

De M-3iA robot beschikt eveneens over de laatste R-30iA besturing evenals het geïntegreerde visie systeem (iRVision).


Nieuwe, uiterst compacte en lichte robot even flexibel als de menselijke pols: M-1iA

De M-1iA serie is een geheel nieuw robotdesign die zeer verschillend is van FANUCS andere robotseries, nl. een parallelle link structuur. Speciaal ontwikkelt voor High Speed assemblage van elektronica en Pick&Place opdrachten van lichte componenten, is de M-1iA serie te verkrijgen in een 4- of 6-assige uitvoering.

FANUC wou niet de zoveelste delta robot op de markt brengen. De M-1iA is de meest compacte en lichtste parallelle robot op de markt. Hij is de enige delta robot die zowel staand, hangend als aan de wand kan gemonteerd worden. Bovendien kan deze robot ook in dual arm werken daar hij onder verschillende hoeken kan gemonteerd worden. Ook is het mogelijk om zijn ophanging te verwijderen zodat hij gemakkelijk in een machine kan ingebouwd worden.

De M-1iA robot werd speciaal ontwikkeld voor snelle en nauwkeurige toepassingen zoals het assembleren van elektronica, pick&place van licht componenten, lichte complexere handelingen zoals lijmen, solderen enz. Hier onderscheidt de M-1iA robot zich ook van de anderen: deze complexere toepassingen kan hij eenvoudig aan dankzij zijn flexibele pols en zijn 6-assige robotdesign.

De M-1iA high speed robot weegt amper 17kg en meet slechts 421mm breed op 500mm diep. Hierdoor neemt hij niet meer ruimte in dan een menselijke operator aan een transportband. Zijn werkbereik bedraagt 280mm diameter, waardoor robot en mens perfect naast elkaar kunnen werken zonder elkaar te hinderen. Hij is geschikt voor het handelen van producten tot 500gr. Zeker niet onbelangrijk is dat de robot heel eenvoudig aangesloten wordt op 220V.

Dankzij zijn intelligente besturingssysteem, R-30iA Mate of Open Air, is de M-1iA uitgerust met heel wat intelligente opties zoals het FANUC volledig geïntegreerde visie systeem (iRVision).


Krachtigste robot ter wereld kan 1.350kg hanteren: M-2000iA

Met een payload tot 700kg beantwoorden de robots uit de M-900iA reeks al aan heel wat behoeften. FANUC Robotics gaat nu een stapje verder en lanceert een volledige nieuwe robotserie voor zware werkzaamheden: de M-2000iA met een payload tot 1.350kg. Daarmee is deze robot de grootste en krachtigste 6-assige handlingrobot ter wereld. Niet alleen in de automobielindustrie is er vraag naar zo'n krachtpatser, ook in de algemene industrie ziet FANUC een brede waaier aan toepassingsmogelijkheden.

De 6-assige robotserie is verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen: een standaarduitvoering met een payload van 1.200kg en een long arm 900kg uitvoering. Dankzij een optie is het mogelijk om de payload van 1.200kg te vergroten met 150kg (1.350kg in totaal!).

Het robotdesign is van beide robots identiek. Het enige verschil is dat de lichtere versie over een lange bovenarm beschikt. Hierdoor haalt deze robot een 950mm langer werkbereik tot 4.680mm. In zijn maximaal werkbereik kan de M-2000iA/1200 een verticale rechtlijnige beweging van 4.683mm uitvoeren. De long arm versie haalt in zijn maximaal werkbereik een verticale beweging van 6.200mm en een horizontale rechtlijnige beweging van 8.200mm.

Uiteraard is naast kracht ook snelheid belangrijk. Ondanks zijn imposante gestalte kan deze robotreeks grote snelheden aan. De nieuwste controletechniek van FANUC maakt het mogelijk om de eerste drie assen van deze M-2000iA serie uit te rusten met twee mototren per as. Daardoor kunnen deze robots nog sneller werken terwijl ze uiteraard hun traditionele sterke troeven behouden: vlotte bewegingsovergangen, nauwkeurige positionering, zeer hoge draaglasten en een optimale dynamiek.

De robotpols van deze M-2000iA reeks is volledig IP67 beschermd en net zoals alle andere FANUC robots, is de M-2000iA reeks ook standaard uitgerust met het FANUC geïntegreerde visiesysteem (iRVision).