Friesland Campina Gerkesklooster

Friesland Campina Steenderen

Aviateur Alkmaar

Pauwels Herent

Anker Kaas Workum

Friesland Campina

Ecomel Limmen

AFA Polytek Helmond

Friesland Campina Bornem

Brabant Cheese Holland

Mous

Friesland Campina Leerdam

Visser Kaas Huizen

Van Merksteijn

CONO Middenbeemster

Bakkerij Pater

KH de Jong

Bakker Klootwijk

Cor Segers Groep

Plukon

Friesland Campina Bedum

Blok Kaas

Keune Haircosmetics

 


 

machinebelading
Van oudsher is machinebelading een robottoepassing pur sang. Robots kunnen worden toegepast voor het beladen van zowel verspanende als niet verspanende machines. Door het uitgebreide scala aan verschillende robots in het Fanuc programma is er altijd een geschikte robot te vinden. Door het toepassen van robots worden de kosten van het bewerkings-proces verlaagd. Bij lange bewerkingstijden kan het bovendien interessant zijn om de robot ook andere handelingen te laten verrichten, zoals bijvoorbeeld reinigen, afbramen, boren en assembleren. 

 

Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalenVan Merksteijn

Bedrijfsinformatie
Van Merksteijn is Europa’s grootste producent van betonstaalnetten en draadproducten. Om de staaldraden het juiste profiel mee te geven worden de draden gewalst. Het slijpen en onderhouden van de walsschijven wordt gedaan in eigen beheer. In 2008 heeft men ten behoeve van de gereedschapmakerij geïnvesteerd in een nieuwe Deckel S22 slijpmachine in combinatie met een Fanuc beladingrobot van DERO. Het slijpen van een set hardmetalen walsen is een langdurig proces waardoor het wenselijk is de slijpmachine 24 uur per dag onbemand te laten werken. Op deze wijze wordt de capaciteit van de machine optimaal benut en hoeft er door operators niet in ploegendienst gewerkt te worden. Het resultaat is een geheel automatisch werkende cel met zo min mogelijk arbeidskosten: de installatie draait 24 uur per dag, 7 dagen per week en heeft slechts één uur per dag aandacht nodig voor het wisselen van producten.

Projectinformatie
De robot verzorgt het wisselen van de walsen in de slijpmachine. Daarnaast blaast de robot het product, nadat het is bewerkt, schoon om de restanten olie en slijpsel te verwijderen. Er is voorzien in een statisch magazijn waar zowel de nog te bewerken als de bewerkte gereedschappen worden geplaatst. De robot stuurt de slijpmachine aan door op I/O basis te communiceren. De bewerkingscel wordt gekenmerkt door eenvoud en compactheid.

Voor de handling van de walsschijven wordt gebruik gemaakt van een Fanuc 6-assig robotsysteem type M-16i. Dit robotsysteem wordt gekenmerkt door een hoge flexibiliteit, groot werkgebied en hoge bewegingssnelheden. Hierdoor is dit systeem uitermate geschikt voor uiteenlopende handlings- en machinebeladingstoepassingen.

Terug naar het projectoverzicht