In the picture: Teijin Aramid

(Ir. Stef Kamperman)

Teijin Aramid is een chemisch concern en onderdeel van de Japanse Teijin Group. Teijin Aramid heeft ruim 30 jaar ervaring en is de wereldwijde marktleider in productie en verkoop van Aramide. Aramidevezels zijn hoogwaardige synthetische vezels. Met ruim 1400 betrokken en gepassioneerde medewerkers werkt men dagelijks aan de sterkste, veiligste en duurzaamste vezels ter wereld. Binnen het bedrijf zit veel kennis en ervaring, waar ze enorm trots op zijn. De vraag naar hoogwaardige vezels blijft groeien.

In Nederland zijn er drie vestigingen. Hier ontwikkelt, produceert en verkoopt men Aramidevezels onder de handelsnaam Twaron. Twaron is een zeer sterke, lichte, hoogwaardige kunstvezel en het boegbeeld van de para-aramideproducten van Teijin Aramid. Deze vezel biedt een unieke combinatie aan eigenschappen: hoge sterkte en stijfheid, chemische weerstand, een uitstekende duurzaamheid en thermische stabiliteit. Door deze unieke combinatie van eigenschappen wordt Twaron gebruikt in veel hoogwaardige toepassingen in tal van industriële sectoren. De hoogwaardige kunststofvezels zorgen ervoor dat banden langer meegaan, auto’s zuiniger rijden, dat levens gered worden doordat kogels gestopt worden door kogelwerende vesten, dat de rem van je auto het altijd doet. Zo zijn er talloze manieren waarop aramide de samenleving duurzamer en veiliger maakt. Bij Teijin Aramid zoekt men altijd naar de juiste oplossing voor nu en voor de toekomst.

Hoe zou u in 3 kernwoorden de kracht van de onderneming omschrijven?
1. Een uniek product met een groeipotentie van meer dan 8% per jaar. 2. Innovatief, elk jaar wordt 5% van de omzet gebruikt voor R&D activiteiten
3. Ondernemen op basis van duurzaamheid en samenwerking in de keten

'Innovation distinguishes between a leader and a follower.'

(Steve Jobs)

Wat is de (toekomst) visie van uw bedrijf t.a.v. automatisering?
De filosofie met betrekking tot automatiseren is gebaseerd op een viertal pijlers: veiligheid, efficiency, ergonomie en kostenbesparing, aldus Stef Kamperman. In West Europa zullen de loonkosten blijven toenemen en binnen ons bedrijf stijgt de leeftijdgrens van de medewerkers. Vanuit veiligheid en ergonomie wil men medewerkers graag ontzien van (zware) repeterende werkzaamheden. Mensen zijn uniek, creatief en hebben inzicht in het werk dat ze doen. Door de repeterende handelingen te automatiseren kun je je medewerkers beter gaan inzetten in trajecten waar inzicht en creativiteit de basis vormen van de werkzaamheden. Want dat is niet te automatiseren!!

Bij elke automatiseringsvraag doen wij eerst grondig onderzoek naar de huidige situatie. De essentiële vraag is altijd: Hoe doen we het nu, waarom juist zo en hoe kan het worden geautomatiseerd?
Wil je automatiseren dan moet je bereid zijn om de omgevingsfactoren aan te passen. Je moet een situatie creëren, waarbij de automatisering zo eenvoudig mogelijk kan worden uitgevoerd. Deze aanpak is niet altijd even gemakkelijk, maar wel noodzakelijk om succesvol te zijn. Dit vraagt om een ander denkpatroon van ontwikkelingstraject. Bijvoorbeeld: welke aanpassingen moeten er worden gedaan om een robot zo eenvoudig mogelijk te laten functioneren. Als je dit traject niet zo benadert, zal het traject technisch en financieel gezien mislukken.

Waarom is er gekozen voor automatisering m.b.t. robots?
In het verleden ontwierp Teijin haar eigen speciaal machines die nodig zijn voor het productieproces. Dit kostte veel tijd en geld. Daarnaast waren de risico’s niet altijd te overzien. Het is dan een hele uitdaging om de investering sluitend te krijgen. Wat we nu meer doen, is kijken in de markt welke standaardoplossingen er zijn en wat het betekent om deze geschikt te maken voor ons productieproces. Dat betekent dat wij met “aangepaste” standaardoplossingen een speciaal machine bouwen, waardoor risico’s en overschrijding van budget tot een minimum worden beperkt. Robots zijn ingezet omdat deze goedkoop, betrouwbaar (door massaproductie geen kinderziektes meer) en flexibel inzetbaar zijn.

Hoe zijn jullie in aanraking gekomen met DERO?
Eigenlijk door te “surfen” op internet! Daarna hebben we een lijst met eisen en wensen opgesteld waaraan een leverancier moet voldoen. Enkele eisen waren: concept-engineering en 24/7 service! DERO had hierin een pré en zodoende zijn we verder met elkaar in gesprek gegaan.

Waarom is er gekozen voor DERO om het project te realiseren?
DERO was bereid om samen met ons het traject in te gaan om een nieuwe speciaal machine te bouwen op basis van robots. DERO had het lef om in dit geval het bestaande pad los te laten en robots zo om te bouwen dat ze geschikt zijn voor ons productieproces. Dit vroeg om een intensieve samenwerking, waarbij beide partijen blind moeten varen op ieders specifieke kennis om uiteindelijk de gewenste machine te realiseren. DERO was daarin ondernemend en ambitieus, toonde lef en wist technisch gezien precies de grenzen te bereiken van wat je met robots kunt doen! DERO zet robots in om een totaal oplossing te realiseren. Dit spraak ons erg aan.

Zou u collega ondernemingen robots aanraden?
Een lastige vraag, maar laat ik het zo zeggen ”als een bedrijf bereid is om de omgevingsfactoren aan te passen, zodat een robot optimaal kan werken, dan zijn robots een interessante investering”.

Wat is de kracht van DERO?
De slagkracht van DERO is: het zijn doorzetters, ze zijn enorm creatief, bereid om intensief samen te werken en van standaardoplossingen af te wijken en wat ik zeer waardeer is durf en lef om met Teijin een unieke machine te bouwen.

© DERO Nieuw Vennep

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
PORTFOLIO CONTACT