In de media: 'DERO laat robots samenwerken'

(Verpakkingsmanagement)

De oplevering moest nog plaatsvinden toen de innovatieve palletiseerinstallatie van DERO bv uit Nieuw Vennep reeds op volle capaciteit draaide bij Friesland Foods Cheese in Leerdam. Het project, dat gekenmerkt wordt door eenvoud (less is more!), omvat een dozen transport- en palletiseersysteem dat voorziet in het automatisch palletiseren van de omverpakkingen van zes verschillende kaasverpakkingslijnen. Behalve het palletiseren zelf omvat de geleverde installatie ook het totale pallettransport van lege en beladen pallets inclusief het wikkelen ervan. Het palletiseren geschiedt door drie Fanuc robots op een lineairtrack. Mede door deze opstelling zijn de robots in staat om, bij volloop op de banen van hun ‘collega-robot’, elkaar te assisteren. Door de samenwerking van deze robots worden de piekcapaciteiten verdeeld en zijn er minder robots nodig, dit dynamisch gedrag van samenwerkende robots in een palletiseerinstallatie is uniek!

© DERO Nieuw Vennep

Friesland Campina Leerdam

Friesland Campina Leerdam is gespecialiseerd in het veredelen en verpakken van kaas. In het pakhuis kunnen honderdduizenden Edammers worden veredeld en daarnaast worden er nog tientallen andere kazen gerijpt en verpakt.

Dit project omvat een dozentransport- en palletiseersysteem waarmee wordt voorzien in automatisch palletiseren van de omverpakkingen van 6 stuks verpakkingslijnen. Tevens omvat de geleverde installatie het totale pallettransport van lege en beladen pallets inclusief het wikkelen ervan.
Palletisering geschiedt door 3 robots op een lineairtrack. Hierdoor wordt een zeer overzichtelijke logistiek verkregen en kan er flexibel met de beschikbare palletiseercapaciteit worden omgegaan: de robots kunnen elkaar assisteren.

NB Inmiddels is dit project verder uitgebreid met 3 extra robots!

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
PORTFOLIO CONTACT