Wij bouwen op ruim 25 jaar robotervaring

'Passie voor robots!'

DERO is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen met industriële robots. Van concept t/m realisatie, DERO regelt het. Wij leveren niet alleen complete Turn Key projecten maar zijn ook een betrouwbare partner voor de robots, grijpers en software.

Teijin Aramid

Teijin Aramid is een chemisch concern en onderdeel van de Japanse Teijin Group. Teijin Aramid heeft ruim 30 jaar ervaring en is de wereldwijde marktleider in productie en verkoop van Aramide. Aramidevezels zijn hoogwaardige synthetische vezels.

'DERO was bereid om samen met ons het traject in te gaan om een nieuwe speciaal machine te bouwen op basis van robots. DERO had het lef om in dit geval het bestaande pad los te laten en robots zo om te bouwen dat ze geschikt zijn voor ons productieproces. Dit vroeg om een intensieve samenwerking, waarbij beide partijen blind moeten varen op ieders specifieke kennis om uiteindelijk de gewenste machine te realiseren.' (Ir. Stef Kamperman - Teijin Aramid)

Friesland Campina Leerdam

Friesland Campina Leerdam is gespecialiseerd in het veredelen en verpakken van kaas. In het pakhuis kunnen honderdduizenden Edammers worden veredeld en daarnaast worden er nog tientallen andere kazen gerijpt en verpakt.

Dit project omvat een dozentransport- en palletiseersysteem waarmee wordt voorzien in automatisch palletiseren van de omverpakkingen van zes stuks verpakkingslijnen. Tevens omvat de geleverde installatie het totale pallettransport van lege en beladen pallets inclusief het wikkelen ervan.
Palletisering geschiedt door drie robots op een lineairtrack. Hierdoor wordt een zeer overzichtelijke logistiek verkregen en kan er flexibel met de beschikbare palletiseercapaciteit worden omgegaan: de robots kunnen elkaar assisteren.

NB Inmiddels is dit project verder uitgebreid met nog eens drie robots!

Keune Haircosmetics

Keune Haircosmetics is de grootste Nederlandse producent van haarverzorgingsproducten voor de kappersbranche in particuliere handen.

Een zes-assige robot zorgt ervoor dat in een aantal stappen een kartonnen doos wordt opgezet vanaf plano, vervolgens wordt gevuld met één liter flacons en tenslotte wordt gepalletiseerd. De Fanuc robot, type M710iC, is hiervoor voorzien van een custom made combigrijper. De cel is uitgerust met een standaard plano-aanvoermagazijn, een opzetunit en dozensluiter van SIAT. Middels een Domino inkjetprinter wordt deze voorzien van de juiste informatie.

'Everything should be made as simple as possible, but not simpler'.

(Albert Einstein)

AFA Polytek

AFA polytek is van huis uit een producent van spuitgietproducten. Door hun specifieke kennis over spuitgietproducten heeft men zich gespecialiseerd in productie en assemblage van triggersprayers.

DERO is verantwoordelijk geweest voor ontwikkeling van de gehele aanvoer, verdeling en orientatie van de sprayers zodat deze opgenomen kunnen worden door een robot. Tevens heeft DERO het gehele doos- aan en afvoertraject inclusief doossluiter verzorgd. De sprayers worden 'bloot' op elkaar gestapeld, waarbij de vullingsgraad wordt geoptimaliseerd door de sprayers in de robotgrijper te heroriënteren.

Friesland Campina Steenderen

Royal FrieslandCampina locatie Steenderen is actief in het produceren, rijpen en verpakken van voornamelijk halfharde Goudse en Maasdammer kazen. In Steenderen worden per jaar vele tonnen kaas geproduceerd waarvan een groot gedeelte wordt veredeld in eigen huis.

In Steenderen heeft DERO de complete grootverpakkingsafdeling opnieuw ingericht en verder geautomatiseerd en geoptimaliseerd. Dit heeft geresulteerd in een complete paraffineer-, verpakkings- en palletiseerlijn t.b.v. Goudse en Maasdammer kazen, waarbij geparaffineerde kaas wordt verpakt in Quattro of achthoek dozen en gepalletiseerd wordt of los beladen wordt op transportboxen.

Aviateur

De Aviateur is een grootschalige banketbakkerij met een vooruitstrevende mentaliteit: innovatief, zeer efficiënt, ambachtelijke recepturen koesterend en voortdurend verder verfijnend.

Drie robot Pick&Place cellen verzorgen het inpakken van koeken. Twee robotcellen zorgen voor het plaatsen van flow wrap verpakte koeken in trays, de andere cel verzorgt het inpakken van diverse producten in omdozen. De inlegrobots staan direct achter de flow wrap machine, waardoor een compacte opstelling is verkregen.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
PORTFOLIO
CONTACT